Antena 3 CNN Actualitate Panoul secuiesc va fi demolat cel mai devreme luni

Panoul secuiesc va fi demolat cel mai devreme luni

Panoul secuiesc va fi demolat cel mai devreme luni
18 Aug 2007   •   14:04

Panoul cu inscripţia ?Ţinutul Secuiesc?, montat la limita dintre judeţele Braşov şi Covasna, nu a fost demolat aşa cum a cerut Direcţia Regională de Drumuri Braşov. Termenul limită impus a expirat în jurul orei 13.30, dar panoul se află încă în picioare, exact pe locul unde a fost instalat în urmă cu două zile. Consiliul judeţean Covasna primise o somaţie vineri, conform căreia panoul trebuia mutat în cel mult 24 de ore, deoarece a fost instalat neregulamentar, la mai puţin de 7 metri de marginea drumului.

Consiliul Judeţean Covasna nu intenţionează să dea curs solicitărilor somaţiei deoarece o consideră discriminatorie. Reprezentanţii Consiliului susţin că mai multe panouri publicitare de pe raza judeţului sunt amplasate neregulamentar. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat pentru Antena 3 că echipele de la drumuri vor dărâma toate panourile care sunt amplasate ilegal, dar operaţiunea va începe în cursul zilei de luni.

Panoul de 18 metri pătraţi, pe fundalul căruia apare o poartă secuiască sculptată în lemn, doi tineri îmbrăcaţi în costume populare maghiare şi denumirea ?Ţinutul Secuiesc?, în limbile maghiară, română şi engleză, este, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna, un ?panou publicitar, de promovare turistică a zonei şi are toate avizele necesare?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close