Antena 3 CNN Actualitate Panoul ?Ţinutul Secuiesc? - inaugurat în prezenţa lui Marko Bela (VIDEO)

Panoul ?Ţinutul Secuiesc? - inaugurat în prezenţa lui Marko Bela (VIDEO)

Panoul ?Ţinutul Secuiesc? - inaugurat în prezenţa lui Marko Bela <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Aug 2007   •   23:03

Panoul ?Ţinutul Secuiesc?, amplasat de autorităţile locale la graniţa dintre judeţele Covasna şi Harghita, a fost inaugurat joi după-amiază, în prezenţa oficialităţilor locale şi a câtorva lideri ai UDMR şi PRM. Printre aceştia s-au numărat preşedintele UDMR, Marko Bela, şi deputata PRM Dolj, Lia Olguţa Vasilescu, aceasta din urmă venită pentru a protesta faţă de amplasarea panoului care, în opinia sa, reprezintă o provocare şi un atentat la integritatea teritorială a ţării.

IMAGINI DE LA INAUGURARE:

Panoul de 18 metri pătraţi, pe fundalul căruia apare o poartă secuiască sculptată în lemn, doi tineri îmbrăcaţi în costume populare maghiare şi denumirea ?Ţinutul Secuiesc?, în limbile maghiară, română şi engleză, este, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Covasna, un ?panou publicitar, de promovare turistică a zonei şi are toate avizele necesare?.

Montarea acestuia a atras şi protestul Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, care susţine că autorităţile locale aflate sub culorile UDMR au recurs la ?şmecheria disimulării pe un panou de publicitate, dar din conţinut, text, simbolistică şi locul amplasării este evident scopul politic de marcare a hotarului mult vehiculatei zone cu autonomie teritorială etnică?.

La inaugurare, au mai fost prezenţi deputaţii UDMR Covasna Marton Arpad şi Tamas Sandor, ambii considerând firească prezenţa unui astfel de panou la intrarea în acest judeţ care are din punct de vedere etnic un specific aparte.

Rompres

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close