Antena 3 CNN Actualitate Paradă militară de excepţie în Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale (GALERIE FOTO)

Paradă militară de excepţie în Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale (GALERIE FOTO)

Paradă militară de excepţie în Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
01 Dec 2007   •   10:49

La Arcul de Triumf a început parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale,în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu. În acest an este aşteptată una dintre cele mai mari desfăşurări de forţe, urmând ca pentru prima oară în istoria modernă a României, pe sub Arcul de Triumf din Capitală să defileze, cu prilejul Zilei Naţionale, doar reprezentanţi ai unor structuri militare profesioniste. La parada militară urmează să defileze circa 1 200 de militari aparţinând atât Ministerului Apărării, cât şi altor structuri din sistemul naţional de apărare - MIRA, SRI, SPP, IGSU. La eveniment sunt prezenţi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, prim-ministrul României, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi alţi reprezentanţi ai Guvernului şi ai vieţii politice din ţară.

Printre elementele de tehnică militară ce vor fi prezentate publicului cu această ocazie se numără maşina blindată destinată transportului răniţilor pe câmpul de luptă şi acordării primului ajutor acestora - MEDEVAC MLI 84. Cu o masă totală de 17,6 tone, carcasă blindată autoportantă, din plăci blindate de oţel, etanşă la apă şi praf, motor pe motorină de 400 CP, MEDEVAC MLI 84 poate transporta doi răniţi pe tărgile pliante standard şi 2-3 răniţi în poziţie semişezând pe banca amovibilă. Alături de aceasta, va mai defila, tot pentru prima oară pentru marele public, maşina de evacuare a tehnicii de luptă TEHEVAC MLI 84, un autovehicul blindat, amfibiu, pe şenile, ce asigură transportul tehnicii avariate pe câmpul de luptă.

Parada Militară ocazionată de sărbătorirea Zilei Naţionale va constitui prilejul pentru ca publicul să ia cunoştinţă şi cu Maşina de Forat Rapid pentru Distrugeri (MFRD). Aceasta este o maşină de geniu capabilă să execute deplasări pe toate categoriile de drum, executând rapid găuri de mină pentru amplasarea încărcăturilor explozive în vederea realizării obstacolelor pentru misiuni de contramobilitate. Nu va lipsi nici excavatorul NX 7 B3, un mijloc tehnic aerotransportabil destinat trupelor de Geniu pentru realizarea rapidă a lucrărilor în pământ de tipul tranşee continue şi discontinue. Alături de aceste elemente de tehnică militară vor defila vehiculul pe roţi multirol de mare mobilitate cu un design revoluţionar, HUMVEE-ul M1113 - intrat şi el relativ de curând în dotarea forţelor pentru operaţii speciale.

Forţele Aeriene se prezintă la Ziua Naţională cu Sistemul de rachete sol-aer HAWK din compunerea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer, care este un sistem de apărare aeriană cu rază medie de acţiune produs în SUA. Pregătirile pentru defilarea militară de 1 decembrie din Bucureşti au început de marţi, 27 noiembrie. O defilare militară va avea loc şi la Alba Iulia de Ziua Naţională, fiind dislocate în acest sens, marţi, 27 noiembrie, pentru repetiţii, cinci detaşamente de militari, elevi militari şi jandarmi.

VEDEŢI IMAGINI DE LA PARADA MILITARĂ ORGANIZATĂ ÎN BUCUREŞTIClick aici pentru galerie foto

PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU SALUTĂ GARDA DE ONOARE

TRAIAN BĂSESCU A DEPUS O COROANĂ DE FLORI LA ARCUL DE TRIUMF DIN CAPITALĂ

PARADA MILITARĂ ORGANIZATĂ DE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close