Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General, somat să plătească restanţe salariale unor procurori

Parchetul General, somat să plătească restanţe salariale unor procurori

Parchetul General, somat să plătească restanţe salariale unor procurori
16 Mai 2008   •   14:23

26 de procurori din Bucureşti au câştigat la Tribunalul din Suceava un proces privind sporurile salariale restante. Executorul judecătoresc a somat Parchetul General să plătească 330.000 de lei către procurori. ?O parte din sumele datorate au fost plătite de-a lungul timpului, dar, pentru cei 26 din rezoluţia de la Suceava, suma nu a fost plătită pentru că Ministerul Public nu are în acest moment banii necesari?, a declarat Robert Cazanciuc, purtător de cuvânt al Parchetului General.

Problemele celor din Ministerul Public nu se opresc însă aici. Ei mai au de plătit aproximativ 150 de milioane de lei, tot ca restanţe salariale. ?În afară de acestă sentinţă de la Suceava, totalul restanţelor salariale pe baza unor hotărâri judecătoreşti pronunţate până în martie inclusiv se ridică la aproximativ 150 de milioane de lei noi?, a mai spus Cazanciuc.

Deocamdată, Ministerul Public nu are bani în buget pentru plata acestor sporuri. S-au făcut demersuri la Ministerul de Finanţe pentru suplimentarea fondurilor, însă fără succes până acum. Cert este că, deocamdată conturile ministerului nu au fost blocate, astfel încât sumele pot fi restituite în 6 luni.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close