Parchetul militar NU va ancheta cazul Vişinescu. Ce se întâmplă cu dosarul torţionarului de la Râmnicu Sărat

de A.M.P    |    07 Aug 2013   •   21:17
Parchetul militar NU va ancheta cazul Vişinescu. Ce se întâmplă cu dosarul torţionarului de la Râmnicu Sărat Foto: Agerpres

Parchetul militar a anunţat, miercuri, că îşi declină competenţa în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, în cazul căruia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus plângere penală, informează gândul.info.

Potrivit jurnaliştilor gândul, seful Parchetelor militare, procurorul militar Ion Vasilache, a explicat că, din 2007, competenţa pentru anchetarea acestor infracţiuni a fost mutată la Parchetul General.

Şeful parchetelor militare le-a declarat jurnaliştilor gândul că infracţiunile torţionarilor s-ar fi prescris, însă este contrazis de o lege din 2012 care spune că infracţiuni precum genocidul, omorul deosebit de grav nu se prescriu.

Parchetul militar şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea penală la Parchetul general, condus de Tiberiu Niţu.

Gândul.info
mai scrie că Polonia, Ungaria, Israel şi Germania au demarat, după Al Doilea Război Mondial, adevărate campanii de identificare a torţionarilor nazişti. Iar după 20, 30 sau chiar 70 de ani, ofiţerii nazişti consideraţi responsabili de crime odioase împotriva evreilor sunt şi acum anchetaţi, judecaţi şi trimişi după gratii.

x close