Antena 3 CNN Actualitate Parcul Bordei, din nou în pericol de "asfaltare"

Parcul Bordei, din nou în pericol de "asfaltare"

Parcul Bordei, din nou în pericol de "asfaltare"
26 Feb 2008   •   07:29

Parcul Bordei este din nou în pericol de ?Asfaltare". Astăzi expiră termenul legal de 40 de zile în care Consiliul General al Bucureştiului şi Costică Constanda puteau legaliza schimbul de terenuri asupra căruia se înţeleseseră, respectiv - Satul Francez contra Parcului Bordei. Acest lucru nu s-a realizat însă pentru că primăria sectorului 1 nu a eliberat actele necesare.

Schimbul de terenuri dintre Constanda şi Primăria Capitalei nu a putut fi perfectat, pentru că Primăria Sectorului 1 nu a eliberat certificatele de urbanism pentru cele două terenuri. Schimbul a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie şi teoretic, dacă actele nu s-au finalizat în cele 40 de zile stipulate în hotărâre, acesta nu mai poate avea loc.

Contactat prin telefon, omul de afaceri Costică Costanda a declarat că intenţionează să-şi încaseze banii pe care i-a dobândit prin hotărârea judecătorească. În opinia sa, primăria sectorului 1 putea elibera de mult certificatul de urbanism de care este nevoie. Dat fiind că prefectura a atacat hotărârea, Costanda nu va începe să construiască în parcul Bordei -

De altfel avocatul omului de afaceri a avertizat în mai multe rânduri că în cazul în care schimbul de terenuri nu va fi pus în practică în termenul prevăzut, Constanda va începe să construiască în Parcul Bordei.

În urmă cu două săptămâni prefectul Capitalei a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Municipal Bucureşti referitoare la Planul Urbanistic pentru Parcul Bordei. Primul termen a fost stabilit de Tribunalul Capitalei pe data de 14 martie. Prefectul a precizat că a hotărât să recurgă la această cale, deoarece în dosarul depus de Costică Constanda, nu există avizele Comisiei Tehnice de Urbanism şi de mediu.

Consilierii municipali au decis la începutul anului ca parcul să rămână al primăriei, implicit al bucureştenilor, iar omul de afaceri Costică Costanda să primească în schimb o parte din Satul Francez.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close