Antena 3 CNN Actualitate Părinţi inconştienţi. Turişti familiarizaţi cu urşii îşi îndeamnă copii să se apropie de animalele sălbatice (VIDEO)

Părinţi inconştienţi. Turişti familiarizaţi cu urşii îşi îndeamnă copii să se apropie de animalele sălbatice (VIDEO)

Părinţi inconştienţi. Turişti familiarizaţi cu urşii îşi îndeamnă copii să se apropie de animalele sălbatice (VIDEO)
Sursa foto: Urs
27 Iun 2009   •   20:46

Turiştii de la cabana Diham sunt prieteni buni cu urşii, atât de buni, încât şi-au îndemnat copiii să se apropie fără teamă de animale. Turiştii care vin la Gura Diham spun că ursul coboară aproape în fiecare zi din padure ca să ia masa la tomberon. S-au învăţat deja cu el şi spun ca este inofensiv, chiar daca animalul i-ar putea pune la pamânt dintr-o lovitura.

Ursul coboară încet din pădure şi dă târcoale tomberoanelor, în căutare de hrană. Turiştii bagă de seamă şi ies, în grabă, afară din corturi. Nu fug din calea animalului ci dimpotrivă, se apropie să-l fotografieze. Ba mai mult, zic că aşteaptă să coboare şi ursoaica cu puii, care ar trebui să vină în urma masculului. Mitică, cum l-au botezat turiştii, pare inofensiv. Numai că are aproape 100 de kilograme şi o forţă cumplită. Dacă vor să aibă un concediu plăcut, turiştii ar trebui să se ferească de el.

În urmă cu numai două săptămâni doi ciobani au fost atacaţi de o fiară. Vânătorii îi sfătuiesc pe turişti să nu facă fotografii, sa nu-i hrănească şi, cel mai important, sa nu stea în preajma urşilor. Deşi s-au obişnuit foarte tare cu prezenţa omului, urşii sunt animale sălbatice şi nu se ştie niciodată când pot ataca.



Observator

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close