Antena 3 CNN Actualitate Părinţii au început bătălia pentru înscrierea copiilor în clasa întâi (VIDEO)

Părinţii au început bătălia pentru înscrierea copiilor în clasa întâi (VIDEO)

Părinţii au început bătălia pentru înscrierea copiilor în clasa întâi <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Ian 2008   •   17:54

Deşi suntem abia în ianuarie, a început goana după un loc în clasa întîi. Oficial, înscrierile pentru anul şcolar 2008-2009 nu au început încă, dar sunt şi părinţi care au depus cereri încă de anul trecut, ca să fie siguri că reuşesc să-şi înbscrie copiii la şcoala preferată sau la învăţătoarea preferată. Primul venit, primul servit. După acest principiu se ghidează mulţi dintre părinţii care-şi trimit copiii la toamnă în clasa întâi. Deşi listele oficiale ar trebui deschise abia în februarie, bătălia pe şcolile cu renume din zonele centrale ale Capitalei a început deja.

Una din cele mai căutate şcoli din sectorul 3 al Capitalei este şcoala generală numărul 88. Aici, solicitările depăşesc cu mult planul de şcolarizare. Pentru a prinde un loc la această şcoală părinţii şi-au depus dosarele încă din decembrie. Multe sunt ca şi acceptate. Părinţii spun că direcţiunea le-a garantat un loc la clasa întâi pentru toamnă.

Alţi părinţi nu se înghesuie să-şi înscrie copiii. Ei ştiu că înscrierile încep abia în luna martie. Şi se bazează pe asta.

La Şcoala Centrală din Bucureşti locurile sunt deja ocupate pentru cele trei clase disponibile pentru anul şcolar 2008-2009.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti spun că există presiuni făcute de unii părinţi. Cu alte cuvinte, părinţii care vin să îşi înscrie copiii nu pot fi refuzaţi. Şi nimeni nu poate dovedi ulterior că de fapt şcolile nu numai că au primit dosarele ci au şi făcut selecţia mult mai devreme decit prevede legea.

Pentru anul şcolar 2008-2009 în Capitală vor fi peste 500 de clase întâi -

?Oficial nu au început înscrierile, dar nu putem refuza cererile părinţilor?, spun inspectorii şcolari.

Antena 3

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close