Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul a încuviințat starea de alertă

Parlamentul a încuviințat starea de alertă

Parlamentul a încuviințat starea de alertă în România, pe întreg teritoriul ţării, pentru 30 de zile, în plenul reunit, cu 372 de voturi pentru, 37 împotrivă și 7 abțineri.

Parlamentul a încuviințat starea de alertă
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   16:50

Din totalul de 465 de deputaţi şi senatori au votat 417: 372 ”pentru”, 37 ”împotrivă”, 6 abţineri, iar doi parlamentari nu au votat.

Printre măsurile incluse în hotărârea Guvernului se numără obligativitatea purtării măştilor, interdicţia de a circula, în localităţi, în grupuri mai mari de trei persoane care nu sunt din aceeaşi familie, interzicerea mitingurilor şi concertelor, suspendarea zborurilor şi menţinerea mai multor puncte de frontieră închise, dar şi suspendarea cursurilor şcolare.

Hotărârea Guvernului privind încuviinţarea stării de alertă în România a fost modificată de parlamentarii PSD în comisiile juridice.

Unul dintre articolele incluse de PSD prevede că "Autoritățile publice locale, pentru unitățile sanitare din subordinea lor, exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități în condițiile legii”.

×
Subiecte în articol: starea de alerta
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close