Antena 3 CNN Actualitate Pasajul Băneasa ar putea să nu fie terminat la timp, din lipsa fondurilor

Pasajul Băneasa ar putea să nu fie terminat la timp, din lipsa fondurilor

Pasajul Băneasa ar putea să nu fie terminat la timp, din lipsa fondurilor
09 Sep 2008   •   13:10

Pasajul Băneasa ar trebui dat în folosinţă la primăvară, dar lucrările au toate şansele de a întârzia cel puţin câteva luni. Primăria Capitalei şi-a schimbat planurile privind relocarea utilităţilor din zonă, iar modificările necesită suplimentarea fondurilor cu 4 milioane de euro. Problema este că nimeni nu ştie de unde ar trebui să vină aceşti bani, de la Ministerul Transporturilor sau de la primărie.

Primarul Capitalei spune că municipalitatea nu mai poate aloca bani pentru Pasajul Băneasa din bugetul pe anul în curs. Lipsa fondurilor ar bloca lucrările de mutare şi extindere a reţelelor de utilităţi - iluminat, canalizare, cablaje subterane. Iar construcţia pasajului în sine nu poate începe înainte de finalizarea lucrărilor la utilităţi.

Firma portugheză Lena a obţinut fără licitaţie construcţia Pasajului Băneasa, printr-o extensie a contractului privind cele două pasarele de la intrarea pe DN1. Un contract încheiat de Compania de Autostrăzi, parte a Ministerului Transporturilor. Dar ministerul nu se ocupă de utilităţile adiacente pasajului, prin urmare nu poate plăti pentru ele. Iar pasajul care a strangulat cea mai importantă ieşire din Capitală trebuie terminat în iunie anul viitor.

Proiectul pasajului Băneasa prevede amenajarea a patru benzi subterane pe mijlocul Drumului Naţional, plus câte două benzi supraterane pe fiecare sens. Cu tot cu exproprieri, pasajul de un kilometru lungime va costa 17,5 milioane de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close