Antena 3 CNN Actualitate Pasajul din Pipera va întârzia trenul spre mare cu o oră. Stâlpii trebuie mutaţi (FOTO)

Pasajul din Pipera va întârzia trenul spre mare cu o oră. Stâlpii trebuie mutaţi (FOTO)

Pasajul din Pipera va întârzia trenul spre mare cu o oră. Stâlpii trebuie mutaţi (FOTO)
27 Mai 2009   •   23:49

Pasajul peste calea ferată din Pipera e celebru înainte să fie gata, asta pentru că, deşi podul este ceva mai înalt decât stâlpii, totuşi, aceştia vor fi mutaţi în lateral. Proiectanţii nu s-au gândit de la început că ar fi putut construi podul ceva mai încolo, astfel încât să nu fie nevoiţi acum să mute stâlpii. Aşa că vor trebui să scoată din buzunar cele aproape 40.000 de mii de euro, atât cât costă operaţiunea, dar şi să suporte nervii celor care merg cu trenul şi care vor ajunge la mare cu o oră mai târziu.

Pasajul Pipera Tunari a fost construit cu un sigur scop: ca maşinile să treacă peste calea ferată fără să mai stea la barieră de fiecare dată când trece vreun tren. Lucrările s-au împotmoloit chiar când constructorii se pregăteau să unească cele două margini ale podului.

Cei doi stâlpi sunt acum mărul discordiei. Pentru că banii investiţi în pod să nu se piardă circulaţia trenurilor de călători pe sub pod va fi întreruptă.

?Ar însemna o deviere a trenurilor care presupune o prelungire a timpului cu 40-50 de minute, de la 4 ore şi 10 minute la 5 ore?, a declarat Alexandru Dumitrescu, reprezentant CFR Călători.

Timp de câteva zile, zeci de trenuri, care merg spre mare, vor ocoli prin Chitila.

Click pe poză pentru vizualizare mărită
Pasajul de la Pipera - greseala secolului in constructii
Construcţia va fi gata cel mai probabil peste 3-4 luni. Costurile iniţiale ale pasajului erau de 6,2 milioane de euro. Acum devizul s-a dublat spune constructorul şi a ajuns la peste 11 milioane de euro. Lucrările la pasajul Pipera au început în 2007 şi trebuiau terminate anul trecut.

Observator

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close