Antena 3 CNN Actualitate Paşcani. Prima viitură nu a provocat pagube. Autorităţile se tem că a doua va lovi în cursul nopţii

Paşcani. Prima viitură nu a provocat pagube. Autorităţile se tem că a doua va lovi în cursul nopţii

Paşcani. Prima viitură nu a provocat pagube. Autorităţile se tem că a doua va lovi în cursul nopţii
27 Iul 2008   •   23:29

Autorităţile se tem că o nouă viitură pe râul Siret ar putea lovi municipiul Paşcani în cursul nopţii de duminică, după ce prima viitură a trecut fără a produce pagube însemnate, digul ridicat din sacii cu nisip făcând faţă apelor.

?O nouă viitură este aşteptată în această seară pe Siret în dreptul Paşcaniului. Problema cea mare este dacă digul ridicat acolo se sparge, pentru că într-o astfel de situaţie pagubele ar fi importante?, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Adăscăliţei.

Oraşul Paşcani este în continuare ameninţat de viitură. Cartierul Lunca Paşcani a fost evacuat în întregime.

De asemenea, există temeri că apa ar putea inunda şi Gara din Paşcani, un nod feroviar important care asigură legătura între sudul ţării şi Iaşi, respectiv Suceava.

Hidrologii au anunţat că debitul Siretului ar putea depăşi 2.000 de metri cubi pe secundă în zona Paşcani. Din acest motiv autorităţile au decis evacuarea locuitorilor cartierului Lunca Paşcani aflat în apropierea râului. Oamenii şi-au părăsit casele cu lacrimi în ochi. Ei au fost urcaţi în autobuze şi duşi în zone sigure. O parte dintre ei au fost cazaţi la Liceul ''Mihail Sadoveanu'', din localitate.

Şi comuna Lespezi aflată la 25 de kilometri distanţă de Paşcani a fost evacuată.

Digurile ridicate în localitate nu au făcut faţă puhoaielor astfel că peste 50 de case au fost inundate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close