Antena 3 CNN Actualitate Paşte la sud de Dunăre. Românii au sărbătorit învierea Domnului şi în Bulgaria

Paşte la sud de Dunăre. Românii au sărbătorit învierea Domnului şi în Bulgaria

Paşte la sud de Dunăre. Românii au sărbătorit învierea Domnului şi în Bulgaria
28 Apr 2008   •   08:37

Bulgaria, Italia,Spania ? acestea au fost destinaţiile preferate de românii dornici de o escapadă de Paşte. Slujba de Înviere nu s-a ţinut în limba lor maternă, dar românii au fost atât de pătrunşi de spiritul sărbătorii încât mesajul a trecut de barierele lingvistice. Turiştii români plecaţi în vacanţă în Bulgaria au petrecut Paştele tot în stil românesc.

Sute de români au participat la slujba de Înviere, pe litoralul bulgăresc. La Nisipurile de Aur, în biserică s-au rostit şi rugăciuni în limba română. 85% din populaţia Bulgariei este de religie ortodoxă, aşa că slujba de Înviere nu a fost cu mult diferită de cea din România.



Slujba a avut loc la o biserică special construită pentru turişti, din staţiunea Nisipurile de Aur. Românii spun că sunt mulţumiţi de condiţiile din Bulgaria, însă în noaptea de Înviere ar fi fost tot mai bine în România.

Oamenii s-au rugat şi au luat lumină, după care s-au întors la hotelurile în care erau cazaţi. Aici li s-a pregatit o masă tradiţională românească .

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close