Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română, dezvăluire bombă despre Traian Băsescu

Patriarhia Română, dezvăluire bombă despre Traian Băsescu

Patriarhia Română, dezvăluire bombă despre Traian Băsescu
04 Apr 2016   •   22:59

Traian Băsescu i-a atacat pe Klaus Iohannis și Victor Ponta pentru acordul prin care la București urmează să fie construită o moschee de către statul turc. Mai mulți politicieni au atras atenția asupra ipocriziei fostului președinte, care adună capital politic după criza migranților, dar care a fost cel care a pornit proiectul moscheii de la București, scrie DCnews.

Patriarhia Română nu s-a amestecat în acest scandal, până acum. Un drept la replică al BOR îl dă însă în vileag pe Băsescu. Replica vine după ce au apărut articole potrivit cărora Patriarhia Română ar intenţiona să construiască un hotel în Istanbul, prin acordul de reciprocitate cu autoritățile turce. Patriarhia arată că negocierile statului român cu statul turc au început în 2005, în mandatul lui Traian Băsescu. Mai mult, acordul inițial nu prevedea reciprocitate, ci doar autorizarea unei moschei la București. Iată poziția Patriarhiei:

-În negocierile începute oficial în anul 2005 între statul român şi statul turc pentru construirea unei moschei în Bucureşti, nu a fost inclusă propunerea de reciprocitate, în sensul atribuirii comunităţii ortodoxe româneşti din Istanbul a unui teren pentru construirea unei biserici.

-Ideea de firească reciprocitate a fost introdusă ulterior la solicitarea Patriarhiei Române şi anume oferirea de către statul turc a unui teren în vederea construirii unei case pentru pelerini având şi o capelă sau un paraclis necesar credincioșilor ortodocși români care merg în pelerinaj la vechile aşezăminte creştine din Istanbul (vechiul Constantinopol) şi împrejurimi.

Mai mult, pe dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: Patriarhia Romana Klaus Iohannis
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close