Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia Română vrea zi liberă pe 15 august, pentru ca oamenii să meargă la biserică

Patriarhia Română vrea zi liberă pe 15 august, pentru ca oamenii să meargă la biserică

Patriarhia Română vrea zi liberă pe 15 august, pentru ca oamenii să meargă la biserică
15 Aug 2008   •   20:02

Patriarhia Română a propus ca ziua Adormirii Maicii Domnului, 15 august, să fie recunoscută ca sărbătoare legală, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române adresând Parlamentului României o solicitare în acest sens, a anunţat, vineri, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. "Noi am cerut Parlamentului României ca să înscrie sărbătoarea de pe 15 august ca sărbătoare anuală legală, în care să nu mai muncească nimeni şi toată lumea să meargă la biserică şi să mulţumească Maicii Domnului pentru ajutorul dat nouă, de la Fiul Său, Hristos Domnul, şi ca să ne ocrotească", a afirmat Patriarhul Daniel, citat de Mediafax.

"N-am primit încă răspuns, dar sperăm ca atunci când parlamentarii se vor întoarce în Parlament vor ţine seamă de cererea Patriahiei Române ca ziua de 15 august să fie zi legală, zi de sărbătoare, aşa cum este şi în alte ţări din Europa, din Uniunea Europeană, ca de pildă în Franţa. Aceasta este marea sărbătoare a Maicii Domnului şi măcar una din cele nouă sărbători să fie recunoscută de stat ca sărbătaore legală", a mai spus Patriarhul Daniel.

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut ca ziua sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului să fie declarată sărbătoare legală. "Aceasta este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în zece ţări europene: Germania (în unele landuri), Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia", a precizat preşedintele.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close