Antena 3 CNN Actualitate Patru elevi din Bucureşti au câştigat locul întâi la o competiţie mondială de proiectare auto

Patru elevi din Bucureşti au câştigat locul întâi la o competiţie mondială de proiectare auto

Patru elevi din Bucureşti au câştigat locul întâi la o competiţie mondială de proiectare auto
23 Mar 2015   •   16:36

Patru elevi de la şcoala gimnazială Nr. 174 "Constantin Brâncuşi" din Bucureşti au luat locul întâi la competiţia mondială de proiectare auto Honeywell Automotive Design Challenge.

Elevii au realizat o maşinuţă teleghidată sub forma unei chitare folosind polistiren, hârtie, culori acrilice, aţă şi câteva şuruburi. Alexandru Tudor Sima a fost sef de proiect, Rareş Ştefan Roşu a fost inginer şi director tehnic, Mara Corina Gabriela Iordache a fost şef de design şi Mihai Silviu Chelariu, director de marketing. Echipa CSIRobotics a fost coordonată de profesoara Rodica Onofrei.

Proiectul a fost declarat câştigător în faţa celorlalte proiecte din SUA, Elveţia, China sau Franţa şi pentru realizarea lui, copiii au fost ajutaţi de profesori din România şi voluntari din cadrul competiţiei.

Este al 4-lea an în care elevii români participă la competiţie şi a doua oară când o echipă din ţara noastră ocupă primul loc pe podium. Anul acesta, premianţii vor merge într-o călătorie la Muzeul de Ştiinţe din Londra.

×
Subiecte în articol: elevi romani
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close