Antena 3 CNN Actualitate Paul Păcuraru a cerut retragerea consulului general al României la Torino

Paul Păcuraru a cerut retragerea consulului general al României la Torino

Paul Păcuraru a cerut retragerea consulului general al României la Torino
28 Iun 2008   •   10:23

Scandal între autorităţile române, pe tema muncitorilor români din Spania şi Italia. Ministrul muncii, Paul Păcuraru face presiuni la ministerul Afacerilor Externe, pentru rechemarea în ţară a consulului român de la Torino. În plus, ministrul a decis şi retragerea ataşatului pe probleme de muncă, din Spania. Ministrul Muncii este nemulţumit de modul în care reprezentanţii României s-au ocupat de organizarea burselor de locuri de muncă, pentru atragerea în ţară a muncitorilor români.

În urma celor trei acţiuni organizate de ministerul Muncii în Italia şi Spania, în acest an, au revenit în ţară, doar 100 de persoane. Păcuraru susţine că unul dintre vinovaţi este consulul român de la Torino. Ministerul Muncii a decis chiar să nu se mai ocupe de organizarea unor burse de locuri de muncă în ţările unde muncesc mulţi români. Misiunea de a-i convinge pe aceştia să se întoarcă în ţară va reveni Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, iar ministerul va organiza doar campaniile de informare a românilor care muncesc în afară.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că Inspectoratul General al ministerului a declanşat o anchetă legată de activitatea Consulatului Român şi a consulului de la Torino. Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close