Antena 3 CNN Actualitate Paul Păcuraru: "salariul minim de 550 de lei este inacceptabil"

Paul Păcuraru: "salariul minim de 550 de lei este inacceptabil"

Paul Păcuraru: "salariul minim de 550 de lei este inacceptabil"
22 Noi 2007   •   21:50

Paul Păcuraru, Ministrul Muncii a declarat, joi, că creşterea salariului minim pe economie peste 500 de lei ar produce dificultăţi bugetului consolidat. Tot el a mai spus că nivelul de 550 de lei pe care l-au propus sindicatele, este inacceptabil. Ministrul Muncii este decis să menţină actuala ofertă, de 500 de lei, şi luni, când se va prezenta la concilierea cu confederaţiile sindicale şi cele patronale , transmite Mediafax. ?Peste 500 de lei se intră în dificultăţi în ceea ce priveşte bugetul consolidat şi există riscul ca cheltuielile de personal să devină factor de inflamare a inflaţiei, ceea ce Guvernul nu-şi poate permite în momentul de faţă", a spus Păcuraru.

La negocierile cu sindicatele ministrul a spus că se bazează pe modul în care îşi va argumenta oferta, subliniind că nivelul propus de sindicalişti este inacceptabil. "Cred că sindicatele vor accepta, în cele din urmă, argumentele creşterii salariului minim la 500 de lei. 550 pe an este inacceptabil", a precizat Păcuraru.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au cerut, marţi după-amiază, premierului Tăriceanu o întâlnire de urgenţă pentru a rediscuta despre salariul minim pe economie în 2008 şi bugetul pentru anul următor, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Cele cinci confederaţii sindicale vor hotărî, marţi, care sunt acţiunile de protest la care vor recurge, nefiind de acord cu bugetul de stat pe 2008 şi cu salariul minim propus de Guvern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close