Antena 3 CNN Actualitate Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare pelerinaj romano-catolic din sud-estul Europei

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare pelerinaj romano-catolic din sud-estul Europei

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare pelerinaj romano-catolic din sud-estul Europei
10 Mai 2008   •   10:10

Peste 500.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe sâmbătă la Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc. Evenimentul este considerat cel mai mare pelerinaj romano-catolic din Sud-Estul Europei. Pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii bune, în jur de 1.200 de poliţişti şi jandarmi supraveghează zona.

Sute de oameni au pornit în pelerinaj spre dealul Şumuleu. Tradiţia spune că drumul trebuie parcurs pe jos, ca jertfă adusă Fecioarei Maria. La hotelurile şi pensiunile din Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc toate locurile de cazare au fost ocupate. Un număr impresionant de forţe de ordine române, sprijinite şi de poliţişti din Ungaria, vor veghea la buna desfăşurare a evenimentului.

La cea mai mare procesiune din sud estul Europei sunt aşteptaţi peste 500.000 de pelerini, printre care şi credincioşi din Ungaria, dar şi turişti din SUA, Austria, Germania şi Australia. Forţele de ordine nu exclud nici prezenţa unor grupuri extremiste, care să atace comunităţile mici de români din zonă.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close