Antena 3 CNN Actualitate Pensiile speciale, abrogate de Senat. Cine ar urma să rămână fără aceste pensii

Pensiile speciale, abrogate de Senat. Cine ar urma să rămână fără aceste pensii

Pensiile speciale, abrogate de Senat. Cine ar urma să rămână fără aceste pensii
06 Feb 2019   •   22:06

Prevederile care reglementează acordarea de pensii speciale deputaţilor şi senatorilor, cele referitoare la pensia de serviciu a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori, miercuri. Ultimul cuvânt îl vor avea aleşii din Camera Deputaţilor.

Proiectul legislativ, care poartă semnăturile aleşilor PMP, prevede anularea pensiilor speciale pentru mai multe categorii. Nu vor mai beneficia de pensii speciale următoarele categorii: personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă;  personalul Curţii de Conturi;  membrii Corpului diplomatic şi consular al României; personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice; Avocatul Poporului şi funcţionarii publici parlamentari

De asemenea, nu se mai acordă indemnizaţiile pentru limită de vârstă sau pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, în prezent de acestea beneficiind sute de foşti aleşi în legislativul ţării, scrie adevarul.ro.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close