Antena 3 CNN Actualitate Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie, cu două luni înainte de termenul stabilit

Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie, cu două luni înainte de termenul stabilit

Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie, cu două luni înainte de termenul stabilit
22 Iul 2008   •   17:33

Veşti bune pentru pensionari. Excedentul bugetului de pensii permite majorarea acestora de la 1 noiembrie, cu două luni înainte de termentul stabilit. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru a declarat însă marţi, pentru Mediafax, că nu poate preciza deocamdată cu cât vor fi majorate pensiile de la 1 noiembrie. Ministrul declara săptămâna trecută că excedentul bugetului de pensii se apropie de 150 de milioane de euro.

Valoarea punctului de pensie a fost majorată anul trecut de Guvern cu 30%, cu începere de la 1 noiembrie 2007, şi a crescut din nou de la 1 ianuarie 2008, la 581 lei. Următoarea etapă de majorare a pensiilor a fost programată iniţial pentru 1 ianuarie 2009. În luna aprilie, Păcuraru declara că punctul de pensie ar putea să crească de la 581 de lei la 740-760 de lei, în funcţie de nivelul salariului mediu brut pe economie în 2009.

Posibilitatea majorării pensiilor înainte de termen a fost menţionată, atunci, şi de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a arătat că decizia va fi luată în funcţie de resursele bugetare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close