Pentru că s-a copiat la bac, studenţii vor din nou examen de admitere în facultăţi

02 Iul 2008   •   16:27
Pentru că s-a copiat la bac, studenţii vor din nou examen de admitere în facultăţi
Copiatul la BAC poate avea efecte negative asupra elevilor care s-au pregătit pentru acest examen şi au învăţat de-a lungul anilor, mai ales în contextul în care tot mai multe facultăţi aleg să renunţe la examenul de admitere, pentru a deveni student fiind de ajuns media de la examenul de bacalaureat.

În aceste condiţii, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a solicitat, miercuri, printr-o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Ecaterina Andronescu, reintroducerea examenului de admitere în facultate, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Uniunii, Gabriel Petrea.

UNSR a făcut acest demers întrucât în urma unui studiu efectuat on-line în rândul a 150 de studenţi, 99% dintre aceştia au copiat sau au auzit de la alţi candidaţi la examenul de bacalaureat că au copiat la acest examen.

Potrivit Rompres, liderul studenţilor a afirmat că uniunea va propune şi revizuirea metodelor de examinare în clasa a XII-a, întrucât există automatismul de învăţare a comentariilor din culegeri. ?Examenul de bacalaureat ar trebui să fie ceva mai dur. Sunt cazuri în care la bacalaureat, candidaţii iau 9.50 iar la admitere de-abia iau 5?, a arătat Preda.

Conform declaraţiilor liderului UNSR, la Universitatea Politehnică Bucureşti se susţine examen de admitere doar la patru facultăţi din 13, dar în ţară sunt foarte multe universităţi unde se susţine doar concurs de dosare.

De asemenea, în legătură cu sumele de bani care se strâng pentru ?protocol? la examenul de bacalaureat, Preda a afirmat că UNSR va solicita miercuri, printr-o scrisoare, ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să găsească o soluţie juridică, astfel încât să nu fie încălcate Codul Fiscal şi Constituţia României.

Antena3.ro

x close