Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii în Constanţa şi Tulcea. Sunt vizate 40 de persoane suspectate de furt

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea. Sunt vizate 40 de persoane suspectate de furt

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea. Sunt vizate 40 de persoane suspectate de furt
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    20 Mar 2012   •   08:29
Procurorii constănţeni şi ofiţerii DGA efectuează, marţi dimineaţă, peste 15 percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea. Sunt căutate aproape 40 de persoane care ar fi sustras bunuri din Portul Constanţa.

Printre persoanele căutate sunt şi 12 poliţişti suspectaţi de corupţie. Surse apropiate anchetei spun că ar fi vorba despre trei lucrători ai Gărzii de Coastă Constanţa, un poliţist de la Secţia 5 Constanţa, unul de la Serviciul Regional de Poliţie Transporturi Constanţa şi şapte de la Poliţia Port.

Oamenii legii sunt acuzaţi că ar fi luat mită de la o grupare de hoţi care fura diverse materiale din Portul Constanţa. În schimbul mitei, poliţiştii treceau cu vederea acţiunile tâlharilor. Aceştia sunt suspectaţi că le permiteau hoţilor să dea spargeri în Portul Constanţa, de unde erau furate în special fier vechi şi îngrăşăminte din trenurile da marfă.

Cercetările în acest caz ar fi început când anchetatorii care investigau o serie de furturi din port au descoperit relaţiile dintre hoţi şi poliţişti, aceştia fiind monitorizaţi de aproximativ patru luni de către ofiţerii anticorupţie.

Conform surselor citate, mita primită de poliţişti se calcula în funcţie de cât furau hoţii în noaptea respectivă, putând ajunge la 500-600 de lei pe noapte.

La percheziţiile în cele peste 15 locaţii din judeţele Constanţa şi Tulcea participă procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

De asemenea, au loc percheziţii şi la sediul Grupului de Nave Constanţa, aflat în Portul Constanţa, structură componentă a Gărzii de Coastă.




×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close