Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la evazioniștii din domeniul construcțiilor. Prejudiciul ajunge la 5 milioane de lei

Percheziții la evazioniștii din domeniul construcțiilor. Prejudiciul ajunge la 5 milioane de lei

Percheziții la evazioniștii din domeniul construcțiilor. Prejudiciul ajunge la 5 milioane de lei
Sursa foto: Foto: politia romana/facebook.com
19 Apr 2016   •   09:18

Polițiștii Capitalei efectuează, marți, 18 percheziții în București și județele Ilfov, Constanța, Vâlcea, Buzău, Brașov și Brăila, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții.

Prejudiciul creat este estimat la 5 milioane de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13 milioane de lei, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, bănuiții au creat un lanț de societăți comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1.

 

×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close