Antena 3 CNN Actualitate Pericol de explozie. Un tren cu 27 de vagoane pline cu toluen oprit în Igiroasa din pricina unor scurgeri

Pericol de explozie. Un tren cu 27 de vagoane pline cu toluen oprit în Igiroasa din pricina unor scurgeri

Pericol de explozie. Un tren cu 27 de vagoane pline cu toluen oprit în Igiroasa din pricina unor scurgeri
19 Apr 2008   •   14:06

Pericol de explozie sâmbătă pe calea ferată între Drobeta Turnu Severin şi Craiova. Circulaţia feroviară a fost restricţionată mai bine de şase ore din cauza unui tren de marfă, încărcat cu toluen. Garnitura a fost oprită de urgenţă în gara Igiroasa după ce angajaţii de la CFR au descoperit că la unul din vagoane au apărut scurgeri. Echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au izolat zona, în timp ce angajaţii de la căile ferate au îndepărtat vagonul cu probleme de restul trenului.

Alarma a fost dat de impegatul din gara Prunişor, aflată la 30 de kilometri de Turnu Severin. Acesta a observat urmele unei scurgeri de toluen dintr-o cisternă, care făcea parte din garnitura cu 27 de vagoane a trenului de marfă. Imediat au fost anunţate echipele inspectoratului pentru situaţii de urgenţă iar zona a fost izolată. Vaporii de toluen puteau provoca explozii în lanţ la cea mai mică scânteie, iar cisterna era încărcată cu peste 20 de tone de substanţă.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close