Antena 3 CNN Actualitate Pericol de îmbolnăvire. Sănătatea bucureştenilor este ameninţată de gradul ridicat de poluare

Pericol de îmbolnăvire. Sănătatea bucureştenilor este ameninţată de gradul ridicat de poluare

Pericol de îmbolnăvire. Sănătatea bucureştenilor este ameninţată de gradul ridicat de poluare
18 Mar 2008   •   08:38
Poluarea ameninţă sănătatea bucureştenilor şi determină deterioarea accentuată a spaţiilor verzi. Aceasta este concluzia studiilor realizate de ONG-urile de mediu, care au identificat principalii factori responsabili pentru situaţia gravă existentă la nivelul Capitalei. Printre aceştia se numără: praful, poluarea cauzată de traficul auto şi de lucrările din construcţii, precum şi reducerea drastica a spaţiilor verzi.

Îngrijoraţi de efectele poluării care sufocă Bucureştiul, ecologiştii acuză municipalitatea de grave prejudicii aduse sănătăţii locuitorilor Capitalei.

Primăriile au autorizat prea multe şantiere simultan, deschise uneori chiar în locul spaţiilor verzi, motiv pentru care cantitatea de praf este mult peste limita admisă. În plus, 30 % dintre străzile Capitalei nu sunt asfaltate şi canalizate, iar praful degajat accentuează starea de inconfort a bucureştenilor.

O altă cauză a creşterii gradului de poluare cu praf o constituie defrişarea pădurilor care formau un cordon sanitar în jurul Bucureştiului, în condiţiile în care suprafeţele de spaţiu verde sunt de două ori mai mici decât cele declarate de municipalitate.

Potrivit reglementărilor de mediu în vigoare, pentru fiecare copac tăiat trebuie plantaţi 4, iar pentru unul tăiat ilegal se plantează 10.

Reprezentanţii Eco Civic susţin că singura soluţie pentru reducerea efectelor poluării este creşterea suprafeţelor de spaţii verzi din Capitală şi refacerea perdelelor verzi de la marginea oraşului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close