Antena 3 CNN Actualitate Pericol de poluare cu carbid în judeţul Timiş

Pericol de poluare cu carbid în judeţul Timiş

Pericol de poluare cu carbid în judeţul Timiş
23 Sep 2007   •   19:34

Lacul folosit la decantare al Fabricii de zahăr a fost acoperit cu carbid. Periodic în lac sunt deversate cantităţi din această substanţă poluantă. Autorităţile de protecţia mediului spun că nimeni nu a sesizat poluarea. Lacul de decantare al Fabricii de Zahăr din Timişoara este folosit în momentul de faţă pentru depozitarea deşeurilor. Periodic acolo sunt vărsate cantităţi mari de carbid. Apa abia dacă se mai poate vedea într-o singură zonă şi acolo are culoare alb-verzuie.

Poluarea a fost constatată de muncitorii care lucrează pe un şantier din apropiere. Ei au simţit un miros puternic de carbid, s-au apropiat de gardul fabricii şi au văzut că lacul arăta ca şi cum ar fi fost o pastă. Oamenii se tem însă să vorbească. Reprezentanţii Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Timişoara nu au fost sesizaţi până acum cu privire la o posibilă poluare.

Pe lângă Protecţia Mediului situaţia de la Fabrica de Zahăr trebuie să fie verificată şi de Apele Române deoarece deversarea în canalul Bega a carbidului poate afecta flora şi fauna atât în Timiş cât şi pe teritoriul Serbiei.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close