Antena 3 CNN Actualitate Pericol de intoxicare la Turda. Deversare de clor în atmoseferă

Pericol de intoxicare la Turda. Deversare de clor în atmoseferă

Pericol de intoxicare la Turda, unde un rezervor avariat de clor a deversat gaz în atmosferă. Pompierii clujeni și echipaje SMURD au intervenit în incinta firmei.

Pericol de intoxicare la Turda. Deversare de clor în atmoseferă
Sursa foto: Foto: Cluj 24
11 Mai 2020   •   10:19

Pompierii de la ISU Cluj au anunțat că duminică noapte a fost înregistrat un apel de urgență, la ora 02.44, care anunța faptul că un rezervor cu clor avariat (recipient de mărimea unui butoi), din interiorul unui operator economic deversează gaz în atmosferă.

Pompierii, echipați cu aparate de respirat cu aer comprimat, au luat recipientul respectiv și l-au introdus într-un bazin cu apă unde au adus și deversat sacii cu agentul de neutralizare și au acționat concomitent pentru a echipa pe cei doi angajați cu aparate de respirat și i-au evacuat în siguranță în afara zonei unde se manifesta deversarea de gaz.

Patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, având în vedere că au inhalat clor în momentul schimbării buteliilor aparatelor de respirat cu aer comprimat, dar nu a fost necesar transportul la spital.

Muncitorii refugiați pe un vagon pentru a se feri de pericol

”Colegii mei au fost alertați la 2:40, azi-noapte, au intervenit cu aparate de respirat, au reușit să îi scoată pe oameni dând acele aparate și lor de pe autospeciale pentru a putea să îi scoată.

Muncitorii se refugiaseră pe un vagon, un punct mai înalt, gazul nu a ajuns la ei până la momentul intervenției.

S-au realizat perdele de apă atât cu instalația obiectivului respectiv, cât și cu accesoriile de la autospecialele de pompieri. În urma neutralizării s-a evitat ca aceste deversări să continue.

Acel recipient era într-un depozit cu astfel de gaz. Ca parte de autorizare a unor astfel de obiective, există și necesitatea întocmirii acestor planuri care să evite un pericol pentru zonele care împrejmuiesc locul, cât și pentru mediu.

Compania ne-a anunțat din timp pentru a se putea evita orice problemă de acest fel”, a declarat Andrei Biriș, purtător de cuvnt ISU Cluj, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: pompieri Turda intoxicare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close