Antena 3 CNN Actualitate Pericol uriaș pe litoralul românesc! Apelul salvamarilor către turişti: ”Nu intraţi în apă pe steag roşu!”

Pericol uriaș pe litoralul românesc! Apelul salvamarilor către turişti: ”Nu intraţi în apă pe steag roşu!”

Steag roşu pe litoralul românesc. Zeci de turişti au ignorat avertismentele salvamarilor şi s-au aventurat în valurile mării. Trei copii au fost la un pas să se înece marți, la Eforie Nord, unde a fost arborat steagul roșu.

Pericol uriaș pe litoralul românesc! Apelul salvamarilor către turişti: ”Nu intraţi în apă pe steag roşu!”
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    25 Aug 2020   •   18:45

Cei trei copii trăiesc datorită intervenției rapide a salvamarilor care i-au adus în siguranță la mal. În meseria salvamarilor, câteva secunde pot face diferența între viață și moarte.

Salvamarii susțin că atunci când marea este agitată, colacele de mari dimensiuni și saltelele sunt foarte periculoase și nu ne ajută să ne salvăm în caz de înec. Dimpotrivă, acestea ne răstoarnă și devenim victime sigure ale valurilor şi curenților puternici.

Pericol pe litoral! Scăldatul este interzis

Steagul roșu care indică turiștilor că scăldatul este interzis rămâne arborat până diseară pe plajele de la Eforie Nord, dar și de la Olimp până la Mangalia. 

La Corbu, după lungi căutări, trupul unui bărbat a fost găsit de către elicopterul care survola deasupra mării. Echipajul de prim ajutor ajuns la faţa locului a început manevrele de resuscitare, însă fără succes.

Citiți și:

Tragedie pe litoral, în zona Mamaia Nord. A murit sub ochii turiștilor

×
Subiecte în articol: litoral steag
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close