Antena 3 CNN Actualitate Persoana care a divulgat cerinţele subiectelor de la BAC a fost identificată

Persoana care a divulgat cerinţele subiectelor de la BAC a fost identificată

Persoana care a divulgat cerinţele subiectelor de la BAC a fost identificată
23 Iun 2008   •   18:28

Examenul de BAC a început cu un nou scandal. Luni dimineaţă, câţiva angajaţi ai Ministerului Educaţiei au primit pe e-mail cerinţele subiectelor la proba orală de limba şi literatura română, care s-a susţinut astăzi. Subiectele au fost postate pe site-ul Ministerului, însă cerinţele erau secrete şi nu trebuiau făcute publice. Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a reclamat scurgerile de informaţii şi a anunţat pentru Antena 3 că persoana care a transmis aceste mesaje a fost identificată deja de poliţie. ?Cazul a fost rezolvat?, a declarat Adomniţei, refuzând să vorbească însă despre identitatea celui de la care a pornit scandalul.

Ancheta este încă în derulare, iar astfel de elemente nu pot fi divulgate, a precizat ministrul. Iniţial, Adomniţei a dat vina pe centrele de examinare din ţară pentru aceste scurgeri de informaţii. Cu toate acestea, nu a întrerupt examenul de luni în centrele în care există astfel de suspiciuni.

Ministrul a acuzat că se încearcă decredibilizarea Ministerului Educaţiei de câţiva ani buni. ?Acum, ministerul a acţionat prompt şi a beneficiat de ajutorul instituţiilor abilitate?, a declarat el, adăugând însă că cei care primesc cele mai mari lovituri sunt chiar elevii. Mai mult, ministrul a precizat că site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat în repetate rânduri, serverul a fost forţat, însă niciodată cu succes. Am avut un site foarte bine apărat, dar atacuri au fost multe?, a încheiat Adomniţei.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close