Antena 3 CNN Actualitate Tanczos Barna anunță sancționarea persoanelor care vând voucherele ”Rabla pentru electrocasnice”: ”Cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate”

Tanczos Barna anunță sancționarea persoanelor care vând voucherele ”Rabla pentru electrocasnice”: ”Cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția că vânzarea voucherelor obținute în cadrul programului "Rabla pentru electrocasnice" este ilegală.

Tanczos Barna anunță sancționarea persoanelor care vând voucherele ”Rabla pentru electrocasnice”: ”Cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate”
Sursa foto: Hepta
07 Iun 2021   •   13:26

"Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (...) o să ajungem la 60-0% maxim de randament.

Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești... Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor.

Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii.”, a afirmat ministrul Mediului la Prima Tv.   

Bugetul de 30 de milioane de lei, epuizat în 35 de minute

Pe 4 iunie a început cea mai aşteptată etapă din programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Românii și-au putut cumpăra, cu reducere de la stat televizoare, laptopuri sau tablete, iar voucherele s-au epuizat în doar 35 de minute.

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice 2021 trebuia să se deruleze între 4 şi 17 iunie şi viza televizoare, laptopuri şi tablete.

Doar că bugetul total alocat acestei etape a fost epuizat în doar 35 de minute de la lansare, astăzi, între ora 10.00, atunci când a fost lansată platforma online şi 10.35.

Sumele au fost asigurate în forma unor vouchere. În prima etapă, cea rezervată deschiderii programului, s-au acordat vouchere pentru mașini de spălat rufe sau vase și frigidere ori congelatoare. Fondurile s-au epuizat rapid. Și prima etapă s-a încheiat în aceeași zi în care a început. 

×
Subiecte în articol: electrocasnice Tanczos Barna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close