Antena 3 CNN Actualitate Peste 1 milion de turişti au vizitat Sibiul în 2007

Peste 1 milion de turişti au vizitat Sibiul în 2007

Peste 1 milion de turişti au vizitat Sibiul în 2007
16 Dec 2007   •   14:12

Peste 1.500 de evenimente culturale, mai mult de un milion de vizitatori şi peste 200 de milioane de euro cheltuiţi de turişti. Aşa arată în cifre bilanţul programului ?Sibiu - capitală culturală europeană 2007?. Un adevărat succes, spun sibienii, care regretă că se încheie anul, iar acest program a ajuns la final. Oficialităţile spun că prin spoturile publicitare 80 % din populaţia Europei a aflat de statutul Sibiului de capitală culturală europeană în acest an.

Oficialităţile spun că prin spoturile publicitare 80 % din populaţia Europei a aflat de statutul Sibiului de capitală culturală europeană în acest an. O cifră care ar putea fi reală având în vedere că în preajma marilor evenimente culturale, cei care nu îşi făceau din timp rezervări, nu mai găseau locuri nici de cazare, nici la respectivul eveniment. Cei mai încântaţi de statutul oraşului au fost chiar sibienii, care spun că au avut parte de un an excelent si isi doresc ca si in viitor sa fie la fel de multe evenimente culturale.

Statisticile arată, după un calcul simplu, că turiştii care au ajuns la Sibiu au cheltuit cel putin 100 de lei pe zi. Ministrul Culturii afirma la începutul acestei luni că în total, in acest an, turiştii veniţi la Sibiu au cheltuit peste 200 de milioane de euro.

Proiectul Capitala culturala europeana se va incheia oficial in noaptea de revelion cand oficiliatatile locale au pregatit un program special din care nu vor lipsi concertele cu Reamonn si Europe dar si un spectacol pirotehnic realizat de Groupe F.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close