Peste 10.000 de steaguri pentru încoronarea noului rege al Belgiei vor fi produse în România

de A.M.P    |    11 Iul 2013   •   23:55
Peste 10.000 de steaguri pentru încoronarea noului rege al Belgiei vor fi produse în România Foto: dreamstime.com

O companie din Târgu Mureş anunţă că va produce peste 10.000 de steaguri pentru încoronarea noului rege al Belgiei, Philippe, care va avea loc în 21 iulie, precizând că "imediat după anunţul cu intenţia de abdicare a regelui Albert al II-lea, comenzile au început să curgă", informează Mediafax.
   
Compania producătoare de steaguri Romflag a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că are va produce 5.000 de drapele ale Belgiei şi peste 5.000 de steaguri cu profilul şi numele noului rege al Belgiei, Philippe - ultimele având un design special.
   
"Imediat după anunţul cu intenţia de abdicare a regelui Albert al II-lea al Belgiei, comenzile la Romflag au început să curgă, prin intermediul firmei-mamă Waelkens, din Belgia. Momentan sunt în producţie peste 5.000 de drapele ale Belgiei şi peste 5.000 de steaguri cu profilul şi numele noului rege, Philippe. Acestea vor fi expediate în Belgia pentru evenimentul de încoronare, din 21 iulie, Ziua Naţională a Belgiei. Tehnicienii şi echipamentele de la Romflag lucrează deja la capacitate maximă pentru a finaliza steagurile la timp", se arată în comunicat.
   
Responsabilul cu clienţii din partea companiei, Marinela Pop, a precizat că Romflag - companie înfiinţată în 2009, ca parte integrantă a companiei Waelkens, din Belgia, cu o tradiţie de aproape 100 de ani în producţia de steaguri - este singurul furnizor de steaguri din România pentru acest eveniment.
   
În hala de producţie de la Târgu Mureş se imprimă zilnic peste 3.000 de metri pătraţi de steaguri.
   
La realizarea celor peste 10.000 de steaguri pentru încoronarea noului rege al Belgiei lucrează 20 de angajaţi ai companiei Romflag.
   
Marinela Pop nu a putut preciza valoarea contractului pentru cele peste 10.000 de steaguri.
   
Regele Belgiei, Albert al II-lea, a anunţat la începutul lunii că va abdica pe 21 iulie, de Ziua naţională, cedându-i tronul fiului său cel mare, prinţul Philippe.
  

x close