Antena 3 Actualitate Peste 40 de persoane au primit mandate de reţinere în dosarul de contrabandă din Portul Constanţa

Peste 40 de persoane au primit mandate de reţinere în dosarul de contrabandă din Portul Constanţa

24 Mai 2011   •   09:20
Peste 40 de persoane au primit mandate de reţinere în dosarul de contrabandă din Portul Constanţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
A fost o noapte albă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe bandă rulantă pentru toţi cei implicaţi în dosarul de contrabandă din port. Vorbim de aproximativ 40 de persoane care, prin intermediul unor firme, au făcut importuri ilegale de mărfuri, prin Portul Constanţa. Surse judiciare spun că printre ei se află şi fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu.

După audieri maraton, procurorii DNA au emis primele ordonanţe de reţinere cu puţin înainte de ora 23.00. Printre reţinuţi se află şi şeful Vămii Constanţa: Cadâr Sunai dar şi Directorul adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa: Adrian Pătraşcu. Acesta din urmă este acuzat că ar fi pus la dispoziţia contrabandiştilor informaţii clasificate dar şi o barcă, în schimbul unor bunuri aduse din China şi băuturi alcoolice.

Procurorii au strâns probe în trei camioane. Înăuntru se aflau evidenţe ale mai multor firme şi documente de transport.

Cele mai multe erau trasporturile cu îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării din China. Prin intermediul unor firme fantoma, era adusă în ţara şi motorină. Care fie nu era vămuită, fie era trecută la o altă categorie de produse excluse de la taxe.

Marfa fără acte pleca din port către Bucureşti şi Ilfov. Apoi era vândută pe piaţa neagră. În numai doua luni, prejudiciul s-ar ridica la un milion de euro.
 


×
Subiecte în articol: DNA portul Constanta contrabanda

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close