Antena 3 CNN Actualitate Peste 500 de români vânduţi ca sclavi în Cehia

Peste 500 de români vânduţi ca sclavi în Cehia

Peste 500 de români vânduţi ca sclavi în Cehia
30 Mar 2007   •   20:18

Peste 500 de oameni din Baia Mare şi Satu Mare au fost vânduţi ca animalele de către traficanţii de carne vie. Preţul cerut pentru un român a fost de 150 de euro. Cei care-i cumpărau, ucrainienii şi cehii, le luau actele, îi inchideau şi îi obligau să muncească pe brânci. Prin mâinele traficanţilor maramureşeni au trecut peste 500 de români în 2 ani.

Tot în urmă cu 2 ani a început şi monitorizarea reţelei de către poliţiştii de frontieră. Ofiţerii au aflat că oamenii erau racolaţi prin anunţuri date în presa locală prin care se ofereau locuri de muncă în Cehia. Românilor li se promiteau salarii de peste 700 de euro pe lună şi joburi în construcţii, silvicultură şi apicultură. Calvarul începea după ce ajungeau în Cehia: rămâneau fără acte şi erau vânduţi la bucată.

Erau sechestraţi, păziţi şi obligaţi să facă munci extrem de grele, în condiţii inumane. Primeau bani cât să nu moară de foame. Puţini au reuşit să evadeze şi să se întoarcă în ţară. După zeci de luni de monitorizare şi audierea a 62 de victime, capii reţelei au fost prinşi. Cei trei au fost luaţi pe sus de poliţişti, audiaţi şi duşi la tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Antena 3

×
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close