Antena 3 CNN Actualitate Peste 60% dintre români consideră că funcţionarii au fost mai amabili în 2007

Peste 60% dintre români consideră că funcţionarii au fost mai amabili în 2007

Peste 60% dintre români consideră că funcţionarii au fost mai amabili în 2007
26 Ian 2008   •   10:10

Cu toate că serviciile oferite de funcţionarii publici în 2007 nu s-au îmbunătăţit faţă de 2006, românii sunt de părere că angajaţii de la ghişee sunt ceva mai amabili. Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, în perioada noiembrie - decembrie 2007.

Sondajul relevă că serviciile furnizate cetăţenilor de către instituţiile publice nu s-au îmbunătăţit în 2007. Cu toate acestea, majoritatea celor chestionaţi, circa 60%, consideră că funcţionarii publici pe care i-au întâlnit la ghişee au avut o atitudine amabilă. Doar 6% dintre repondenţi au apreciat în mod negativ atitudinea funcţionarilor, catalogând-o ca fiind nepoliticoasă sau ironică. De asemenea, circa 65% dintre cei intervievaţi consideră că funcţionarii s-au arătat interesaţi de rezolvarea cererii pe le-au adresat-o. Numai 10% susţin că funcţionarii au fost reticenţi faţă de cererile lor.

Şi programul de lucru din instituţiile publice a fost considerat accesibil de către 70% dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului. Studiul mai relevă faptul că o treime dintre români au avut nevoie, de cel puţin 3 ori, de funcţionarii de la taxe şi impozite. A fost cel mai solicitat serviciu pe parcursul anului trecut. Studiul a fost realizat la nivel naţional, pe un eşantion de 1208 de persoane, iar marja de eroare este de 2,82 %.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close