Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea anunță închiderea a patru dosare europene

Petre Daea anunță închiderea a patru dosare europene

Petre Daea anunță închiderea a patru dosare europene
24 Ian 2019   •   21:26

România are deja rezultate în domeniu, pentru că la ora actuală au fost închise patru dosare, unul dintre acestea fiind cel care viza practicile comerciale neloiale, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la finalul dezbaterilor din Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European.

"O zi plină, într-un marş al zilei, să spun aşa, pentru ca iată deja avem rezultate în domeniu. Deja la această oră sunt patru dosare pe care le-am închis din punctul nostru de vedere, punându-le pe drumul acesta tehnic de prelucrare şi apoi de aprobare. Aici este vorba de practicile comerciale neloiale, o directivă foarte importantă care vine din dezbaterile programate şi desfăşurate în preşedinţia austriacă, dar care acum a trecut prin mâna noastră şi a pornit la Parlament. De asemenea, reglementările privind peştele spadă şi GFCM (Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană n.r.) în domeniul piscicol...Iată cum ne putem măsura efortul prin rezultatele pe care le-am obţinut până acum. Vom continua în acelaşi ritm zilnic de muncă, pentru că aici suntem la negocieri, dar grupele noastre de lucru cu experţii sunt la treabă, sunt în trialoguri, fac muncă specifică în acest domeniu şi îşi concentrează eforturile pentru a avea rezultatele pe care ni le-am propus", a spus Daea, scrie agerpres.ro.

El a precizat că interesul major evident pentru Politica Agricolă Comună (PAC) s-a putut vedea în această după-amiază "în sala arhiplină, cu sute de participanţi", din comisia AGRI, "în care nu am putut zări locuri goale".

"Am fost eu în ţinta întrebărilor multiple din diverse locuri şi diverse zone de interes, mă gândesc la cele peste 30 de întrebări care mi-au fost adresate după ce am prezentat priorităţile, pentru a cunoaşte care este poziţia preşedinţiei privind PAC, ştiindu-se că acum o desenăm politic din 2021 până în 2027. Ea va sta la baza activităţii fermierilor, pe care ei o aşteaptă cu foarte mult interes, de aceea numărul mare de întrebări şi dezbaterile pe măsură", a precizat şeful MADR.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close