Antena 3 CNN Actualitate Piatra Neamţ. Maşină incendiată în centrul oraşului (VIDEO)

Piatra Neamţ. Maşină incendiată în centrul oraşului (VIDEO)

Piatra Neamţ. Maşină incendiată în centrul oraşului <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Ian 2008   •   08:18
La Piatra Neamţ au reînceput nopţile cu maşini care se fac scrum. Un BMW X5 a luat foc în centrul oraşului, într-un mod cel puţin suspect. Chiar dacă pompierii au intervenit repede, maşina a fost distrusă definitiv. Oraşul Piatra Neamţ este celebru pentru maşinile scumpe care iau foc. Proprietarul maşinii a auzit bubuitura şi a crezut că a luat foc un imobil. Când şi-a văzut maşina a sunat imediat la pompieri. Nu a mai putut salva însă nimic din ea. Maşina era nou adusă din Germania.

Evenimentul vine după ce saptămana trecută ofiţerii DIICOT au arestat mai mulţi membri ai clanului Clămparu. Aceştia au fost acuzaţi că organizaseră un plan pentru exterminarea unei reţele rivale. Au fost reţinute cinci persoane, care au fost acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată cu armament şi deţinere, fără drept, de arme şi muniţii.

Incidentul de duminică seară nu este singular. Seria maşinilor incendiate din Piatra Neamţ a început din noimebrie 2005, când un autoturism Audi A8 a fost incendiat în faţa casei proprietarului.

În 22 noiembrie 2005, maşina unui om de afaceri din Piatra Neamţ a fost incendiat. Verificările au stabilit că focul a fost pus de o mână criminală, deoarece au fost găsite urme de benzină pe portierele maşinii. Autoturismul era cumpărat în leasing şi era asigurat pentru suma de 65.000 de euro.

În aceeaşi seară, pompierii din Piatra Neamţ au intervenit pentru a opri flăcările care cuprinseseră un Audi A6. Acesta aparţinea unui administrator al unei firme din oraş. Maşina a fost distrusă în proporţie de 90%, incendiul fiind observat foarte târziu. Potrivit pompierilor, cei care au dat foc maşinii au spart un geam şi incendiat tapiţeria. Autoturismul era asigurat pentru suma de 45.000 euro.

În februarie 2006, un Porsche Cayenne a ars în parcarea unui hotel din Piatra Neamţ. În incendiu au ars două cauciucuri, izolaţia fonică, instalaţia de alimentare şi s-au topit farurile din faţă. Autoturismul aparţinea unui cunoscut om de afaceri din judeţ şi era asigurată pentru 55.000 de euro.

Un autoturism Peugeot 307 care aparţinea patronilor unei benzinării din Piatra Neamţa fost de asemenea incendiat, în februarie 2006. Maşina a ars aproape integral.

Tot în februarie 2006 maşina judecătorului Cristian Catană, din Piatra Neamţ a fost cuprinsă de flăcări. Autoturismul Audi A4 fost incendiat de persoane rămase necunoscute. Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, flăcările declanşîndu-se din partea de jos a autoturismului.

În aprilie 2006, o maşină a unei firme din Piatra Neamţ a fost incendiată intenţionat. Autoturismul a ars în proporţie de 70%, pagubele fiind estimate la peste 500 de milioane de lei. Poliţia a declanşat o anchetă pentru a-l identifica pe cel care a incendiat autoturismul. Maşina era cumpărată în leasing şi avea asigurare.

În mai 2006, un autoturism marca VW Passat Variant a fost găsit incendiat pe drumul care leagă Piatra Neamţ de comuna Dobreni. Acesta fusese furat din faţa casei unui locuitor din Piatra Neamţ care se stabilise în Italia de mai mulţi ani.

Un alt autoturism marca Citroen Xsara Picasso a fost găsit incendiat aproape integral. Autoturismul aparţinea unei firme din Piatra Neamţ. În în maşină se aflau numeroase documente contabile.

BMW X5 INCENDIAT LA PIATRA NEAMŢ

SERIA DE MAŞINI INCENDIATE

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close