Antena 3 CNN Actualitate Un picior de om a fost găsit îngropat, într-o pungă legată cu sârmă, în curtea unei mănăstiri din Iași

Un picior de om a fost găsit îngropat, într-o pungă legată cu sârmă, în curtea unei mănăstiri din Iași

Un picior de om a fost găsit îngropat, într-o pungă de plastic legată cu sârmă, la Mănăstirea Frumoasa din Iași.

Un picior de om a fost găsit îngropat, într-o pungă legată cu sârmă, în curtea unei mănăstiri din Iași
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Iun 2021   •   12:01

În cursul zilei de marți, muncitorii care efectuau lucrări în zonă au descoperit, îngropat, un picior de om. Aceștia au sunat imediat la 112, iar polițiștii au ajuns imediat la fața locului. Aceștia au făcut fotografii și au ridicat piciorul, urmând să se facă anumite expertize pentru a se stabili de cât timp este acolo. 

„Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o persoană despre faptul că a găsit în curtea unei mănăstiri oseminte posibil umane. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Anchetatorii nu știu, în acest moment, cum a ajuns fragmentul uman acolo. De precizat este faptul că, în punga în care se afla piciorul, era și un lichid ce părea a fi special pentru conservare.

„Nu avem de unde ști cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic”, a precizat o sursă din cadrul anchetei. 

Muncitorii care l-au găsit au declarat că, în cadrul lucrărilor, au mai găsit oseminte, însă niciodată sub forma aceasta. 

Nu este pentru prima dată însă când, în Iași, sunt găsite rămășițe umane. Tot în decursul unor lucrări efectuate la fundația unei grădinițe, o echipă de muncitori a descoperit un schelet uman complet, scrie bzi.ro.

Scheletul a fost examinat, iar ulterior a fost ridicat. Oamenii legii trebuie să afle de când se află sub grădiniță. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat inițial de ce a găsit.

„Lucram aici, lângă fundație. Săpam și am dat de ceva. Am crezut că e un lemn, dar după mi-am dat seama că e un os. M-am speriat și i-am chemat pe colegi”, a spus muncitorul care a descoperit osemintele.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close