Antena 3 CNN Actualitate Pierde Emil Boc pariul cu Mircea Badea? Autostrada Transilvania s-a împotmolit într-un depozit de deşeuri chimice

Pierde Emil Boc pariul cu Mircea Badea? Autostrada Transilvania s-a împotmolit într-un depozit de deşeuri chimice

Pierde Emil Boc pariul cu Mircea Badea? Autostrada Transilvania s-a împotmolit într-un depozit de deşeuri chimice
Sursa foto: Emil Boc
15 Mai 2009   •   19:42

Visul premierului de a circula cu maşina, anul acesta, pe autostrada Transilvania ar putea să nu se împlinească. Premierul a aflat vineri că un depozit istoric de deşeuri chimice şi conducta de apă care alimentează Clujul stau în calea ei. Premierul Emil Boc are încredere că toate obstacolele care sunt acum în calea şantierului autostrăzii vor dispărea şi că 42 de kilometri între Câmpia Turzii şi Gilău vor fi gata anul acesta.

Premierul nu vrea deloc să piardă pariul pe care l-a făcut cu Mircea Badea. După ce liderul de la Palatul Victoria a promis că până în luna decembrie o să avem 42 de kilometri din Autostrada Transilvania gata, Badea a replicat: "Dacă o să avem noi autostrăzi în România, eu o să-mi lipsesc nişte pene de cocoş de fund şi umblu în curu' gol prin Piaţa Victoriei".




Emil Boc se ambiţionează. El şi-a făcut o socoteală simplă: a alocat 20% din buget pentru investiţii în infrastructură şi vizitează şantierele să vadă dacă acestea avansează.

Compania de autostrăzi e în întârziere faţă de Bechtel. Îi promisese că îi curăţă terenul de conducte, cabluri şi deşeuri până pe 30 aprilie. În loc de asta abia a ales compania care să facă lucrarea. Firma are trei săptămâni să cureţe din 1,2 hectare de teren contaminat cu HCH, un deşeu chimic periculos, la doi metri adâncime. În plus, lucrarea nu începe acum, ci când vor fi bani, adică 17 milioane de euro.

Dacă la doi metri adâncime se găsesc şi alte deşeuri lucrurile se complică. ?În situaţia în care vor fi descoperite metale grele, mercur sau cianuri sau alte substanţe periculoase, lucrul va fi oprit şi va fi anunţată Garda de Mediu?, spune Radu Gaşpar, şeful de proiect al Autostrăzii Transilvania

Acesta nu e singurul obstacol în calea şantierului. Compania de autostrăzi trebuie să mute repede şi o conductă magistrală, care alimentează Clujul.

Observator

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close