Antena 3 CNN Actualitate Situaţie dramatică în pieţe! Produsele îngheaţă, iar pierderile sunt uriaşe

Situaţie dramatică în pieţe! Produsele îngheaţă, iar pierderile sunt uriaşe

Situaţia devine tot mai dramatică pentru vânzătorii din pieţe, pe măsură ce autorităţile amână redeschiderea pieţelor. Zeci de oameni stau ore întregi în frig pentru a-şi vinde marfa. Mai mult, o mare parte din produse încep să îngheţe, iar pierderile sunt uriaşe. Comercianţii spun că îşi vor închide în curând tarabele pentru că temperaturile negative au devenit tot mai greu de suportat şi ei tremură de frig aşteptând clienţii.

Situaţie dramatică în pieţe! Produsele îngheaţă, iar pierderile sunt uriaşe
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    30 Noi 2020   •   22:45

Comercianții de la piața centrală din municipiul Suceava sunt tot mai puțini la tarabe. Oamenii că marfa nu rezistă la temperaturile scăzute și abia mai suportă frigul.

Şi în Constanţa situaţia este disperată. De când halele au fost închise iar oamenii au fost scoși cu tarabele în stradă, puțini mai sunt cei care se încumeta să mai scoată marfa la vânzare. Pentru comercianți este cu atât mai rău cu cât ei sunt nevoiți să își plătească taxele la administrația piețelor la fiecare început de lună. Indiferent dacă apoi au sau nu au vânzare.

Klaus Iohannis: "Legea pentru redeschidea piețelor nu a ajuns la mine legea"

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, pe data de 10 noiembrie un amendament care prevede redeschiderea pieţelor. Iar pe 12 noiembrie, actul normativ a fost trimis la preşedinte pentru promulgare.

Totuşi, Klaus Iohannis a anunţat că legea nu a ajuns la el. Asta în timp ce mii de producatori, așteptau să afle de la președinte dacă de mâine se pot întoarce în piețele închise pentru a nu îngheța.

Comercianții vor fi nevoți să pună lacătul pe tarabe din cauza frigului insuportabil

În plus, odată cu prima ninsoare temperaturile au devenit negative.

Unii sunt nevoiți să arunce marfa, iar alții spun că o duc acasă și o dau la animale.

În piețele din Constanța bate vântul și la propriu și la figurat. De când halele au fost închise iar oamenii au fost scoși cu tarabele în stradă, puțini mai sunt cei care se încumetă să mai scoată marfa la vânzare.

Mercurul a scăzut în termometre iar legumele si fructele risca sa inghete. Nici pentru comericianți nu este mai usor. Își pun câte două rânduri de haine și tot le este frig.

Pentru comercianti este cu atât mai rau cu cât ei sunt nevoiți să își plătească taxele la adimnistrația piețelor la fiecare început de lună. Indiferent dacă apoi au sau nu au vânzare.

Și din păcate lucrururile vor fi din ce în ce mai grele. În județ a început să ningă, iar la noapte se anunță precipitații sub forma de ninsoare și în oras. În aceste conditii, tot mai multi comercianți se vor vedea nevoți să pună lacătul pe tarabe.


 

×
Subiecte în articol: piete produse pierderi tarabe Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close