Antena 3 CNN Actualitate Piscina din mijlocul Parcului Național Defileul Jiului devine tot mai populară în rândul animalelor

Piscina din mijlocul Parcului Național Defileul Jiului devine tot mai populară în rândul animalelor

După ce în urmă cu nici o săptămână, un bursuc a transformat o baltă din mijlocul pădurii în piscina lui de ocazie, acum mai mulți pui de căprioară se joacă în jurul acesteia.

Piscina din mijlocul Parcului Național Defileul Jiului devine tot mai populară în rândul animalelor
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    23 Iul 2021   •   15:27

Balta devine tot mai populară în rândul animalelor, care, din cauza căldurii vin să se bălăcească. 

”Noua generație de cerbi și ciute se joacă fără nicio grijă într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului, într-o filmare realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii ROMSILVA din cadrul administrației parcului.

Ciutele au, de regulă, câte unul sau doi viței, foarte rar câte trei, iar aceștia își pot urma mama la câteva ore după naștere. Ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână.

În cârdurile de ciute sunt amestecați viței şi chiar cerbi din al doilea an. Pădurile din Parcul Național Defileul Jiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos”, transmite ROMSILVA într-o postare pe Facebook.

Filmările cu bursucul au stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare.

Imaginile cu bursucul care se bălăcește în balta formată în mijlocul pădurii au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei, instalată în pădure de către specialiștii ROMSILVA.

Parcul National Defileul Jiului se întinde pe o suprafață de 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 sunt păduri. De asemenea, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close