Antena 3 CNN Actualitate Doi pisoi, răniţi după ce au fost vânaţi cu un arc cu săgeţi. Imaginile au devenit virale

Doi pisoi, răniţi după ce au fost vânaţi cu un arc cu săgeţi. Imaginile au devenit virale

O serie de imagini sadice au devenit virale în mediul online, după un eveniment şocant ce a avut loc în Poarta Albă. Cel puţin două pisici au fost rănite de o persoană care le-a "vânat" cu un arc cu săgeţi.

Doi pisoi, răniţi după ce au fost vânaţi cu un arc cu săgeţi. Imaginile au devenit virale
Sursa foto: Sursa foto: Facebook
de Maria Zărnescu    |    09 Mar 2021   •   21:44

Animalele rănite au reuşit să fugă cu vârful săgeţilor înfipt în corp. Evenimentul neplăcut a fost făcut public de către o femeie din localitatea Poarta Albă, care a distribuit imaginile în mediul online.

Una dintre feline a fost rănită în zona toracică şi în zona cozii, în timp ce o altă pisică a fost rănită fără milă, săgeata ajungându-i în vârful capului, chiar între cele două urechi. Ulterior, una dintre pisici a decedat, iar cealaltă a fost preluată şi dusă la un cabinet veterinar.

Imaginile au ajuns şi în faţa autorităţilor

Poliţiştii din cadrul Biroului Pentru Protecţia Animalelor s-au autosesizat, iar în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor.

Poliţia Animalelor este operaţională din iarna acestui an şi sancţionează dur actele de violenţă împotriva necuvântătoarelor. Mai mult decât atât, violenţa asupra animalelorar putea fi pedepsită cu închisoare în ţara noastră.

Legea obligă MAI și DSV să aplice prevederile în colaborare cu instituțiile de specialitate, iar Poliția Animalelor va aplica ferm legea față de cei care abuzează, maltratează sau omoară animale cu cruzime.

În cazul în care animalul este într-o situație de urgență, în care este imediat necesară înștiințarea Poliției, apelarea se face la 112, aplicabil pentru toate urgențele de la nivel național. Totodată, dacă vorbim despre o situație cu animale aflate în dificultate, dar care nu este o urgență, oamenii pot depune sesizări direct la sediile Poliției, prin e-mail sau contactare directă a polițiștilor din teren.

×
Subiecte în articol: Poarta Alba
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close