Antena 3 CNN Actualitate Pistele pentru biciclişti ar putea deveni obligatorii în toată ţara

Pistele pentru biciclişti ar putea deveni obligatorii în toată ţara

Pistele pentru biciclişti ar putea deveni obligatorii în toată ţara
21 Sep 2007   •   09:01

Amenajarea pistelor pentru biciclişti ar putea deveni obligatorie în toată ţara. Condiţiile de amplasare a acestora vor fi stabilite în funcţie de numărul de locuitori, dar şi de intensitatea traficului din localitate. Lucrările de amenajare vor începe însă abia peste doi ani. Propunerea referitoare la construcţia de piste pentru biciclişti a fost deja postată pe pagina de Internet a Ministerului Mediului şi se află în dezbatere publică pentru o lună.

În opinia ministrului Atilla Korodi, această măsură va încuraja transportul ecologic şi va determina reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Autorităţile locale vor fi obligate să modifice regulamentele de urbanism şi să stabilească unde vor fi amenajate pistele pentru biciclişti. Termenul - limită impus pentru a decide unde şi cum vor fi amenajate pistele este sfârşitul anului 2008.

În Capitală, construcţia pistelor a început în urmă cu câteva luni dar, potrivit ziarului „Gândul”, ele nu respectă prevederile Uniunii Europene. Sunt prea înguste şi construite pe trotuar, deşi normele europene specifică în mod clar că ele trebuie amenajate pe carosabil. Au viraje în unghi drept şi sunt întrerupte de parcări, mese de restaurant sau jardiniere. Deşi pentru amenajarea lor municipalitatea a cheltuit până acum jumătate de milion de euro, pistele din bucureşti vor trebui refăcute.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close