Antena 3 CNN Actualitate Poliţişti ameninţaţi cu rapoarte dacă nu dau o amendă pe zi pentru COVID. Cine nu îndeplineşte planul, răspunde!

Poliţişti ameninţaţi cu rapoarte dacă nu dau o amendă pe zi pentru COVID. Cine nu îndeplineşte planul, răspunde!

Poliţiştii din Tulcea au fost ameninţaţi de şefi că dacă fiecare agent nu dă cel puţin o amendă pe zi, în contextul pandemiei, i se va face raport. Situaţia revoltătoare a fost scoasă la iveală de sindicatul Europol, care a prezentat şi mesajul trimis poliţiştilor pe WhatsApp de reprezentanţii IPJ Tulcea.

Poliţişti ameninţaţi cu rapoarte dacă nu dau o amendă pe zi pentru COVID. Cine nu îndeplineşte planul, răspunde!
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    17 Noi 2020   •   22:15

"Planul de amenzi a revenit în plină pandemie", spun reprezentanţii Sindicatului Europol pe pagina lor de Facebook.

Aceştia prezintă şi mesajul trimis tuturor poliţiştilor din judeţ, în care agenţii practic sunt ameninţaţi de superiori că dacă nu dau măcar o amendă pe zi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID, li se vor face rapoarte de către superiori.

"Toate târgurile sunt interzise! Să verificaţi constant dacă se strâng oameni.

Dacă la fiecare vreun post de poliţie nu se aplică cel puţin o amendă de fiecare poliţist, şeful de post face raport automat şi răspunde!", este mesajul ameninţător primit de poliţiştii din Tulcea.

Reprezentanţii Europol spun că mesajul a fost trimis agenţilor care nu vor să aplice amenzi abuziv

"Ei (n.r. poliţiştii) au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ.

Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?!

Trebuia ca polițiștii să îndeplinească 'planul de amenzi' ca șefii să aibă ce raporta la minister.", explică reprezentanţii Europol.

Europol este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor

Ultima raportare a Ministerului Afacerilor Interne privind amenzile în pandemie este din pentru perioada 6-14 noiembrie 2020, când au fost aplicate, în toată țara, 66.821 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.419.512 lei.

×
Subiecte în articol: Europol COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close