Antena 3 Actualitate Planul de deratizare și dezinsecție pentru București a fost aprobat

Planul de deratizare și dezinsecție pentru București a fost aprobat

de Adelina Miron    |    19 Mai 2021   •   18:12
Planul de deratizare și dezinsecție pentru București a fost aprobat
Sursa foto: Pixabay

Planul de deratizare si dezinsecție pentru București a fost adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

Decizia vine după o întârziere față de perioada în care ar fi trebuie să se facă deratizările și dezinsecțiile. 

„Potrivit unui amendament propus de primarul general Nicușor Dan, costul total pentru pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru anul 2021 va fi de 16,7 milioane de lei, la jumătate faţă de suma propusă de Compania Eco-Igienizare, prestatorul acestor servicii”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Planul de dezinsecţie şi deratizare pentru Capitală a fost aprobat cu 51 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Tratamentele de dezinsecţie se vor aplica în perioada mai – octombrie în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti, spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice, clădirile instituţiilor publice, căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare, pe terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective, în zone cu vegetaţie: parcuri, grădini publice, locuri de agrement.

Tratamentele de deratizare se vor aplica în perioada iunie – noiembrie în spațiile deschise din domeniul public și privat al PMB – parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică; cimitire; terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice; terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective, clădiri care aparțin instituțiilor publice și entităților subordonate PMB, potrivit Mediafax.

De asemenea, Primăria Capitalei anunță că tratamentele de larvicidare se vor afectua în perioada mai – octombrie.

„În scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, se vor demara acţiuni de combatere a larvelor de ţânţari în zonele lacurilor din Capitală (lacuri-luciuri de apă, numai conform recomandărilor Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino)”, se mai arată în comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close