Antena 3 CNN Actualitate Val de plângeri penale pentru decesele din pandemie. Beatrice Mahler anunță că 100 de colegi de-ai ei sunt citați

Val de plângeri penale pentru decesele din pandemie. Beatrice Mahler anunță că 100 de colegi de-ai ei sunt citați

Mangerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, anunță că medicii unității spitalicești pe care o conduce se confruntă cu un val de plângeri penale pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie.

Val de plângeri penale pentru decesele din pandemie. Beatrice Mahler anunță că 100 de colegi de-ai ei sunt citați
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    18 Ian 2022   •   15:15

Unele acuzații sunt chiar și pentru omor din culpă.

“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă.

Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient. 

Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun că nu se poate greși. Sunt convinsă că nu suntem perfecți.

Sunt convinsă că e loc de mai bine, dar este foarte dificil să fii judecat de oameni care nu înțeleg medicina, pentru că altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializată și altfel vorbim cu un procuror sau cu un polițist care nu are de unde să știe ce înseamnă un act medical, atitudinea medicală și responsabilitatea pe care ne-a asumăm în urma Jurământului lui Hipocrate", a declarat Beatrice Mahler pentru Spotmedia.ro.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler COVID-19
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close