Antena 3 CNN Actualitate Planurile lui Oprescu: scutirea de taxe a bucureştenilor şi responsabilizarea funcţionarilor

Planurile lui Oprescu: scutirea de taxe a bucureştenilor şi responsabilizarea funcţionarilor

Planurile lui Oprescu: scutirea de taxe a bucureştenilor şi responsabilizarea funcţionarilor
31 Aug 2008   •   12:59

Primarul general, Sorin Oprescu are planuri mari pentru Capitală. Scutirea de taxe a bucureştenilor, responsabilizarea funcţionarilor din Primărie şi sancţionarea drastică a directorilor de servicii, precum şi a personalului ?nepregătit şi răuvoitor? sunt doar câteva dintre obiectivele lui Sorin Oprescu. Toate au fost prezentate într-un interviu pentru Agerpres.

Oprescu s-a arătat nemulţumit de funcţionarea serviciilor din Primărie: ?constat că din trei inşi, patru nu ştiu despre ce se discută. Directorii care au fost în Primărie până în prezent şi care au plecat într-o formă sau alta nu le spuneau nimic subordonaţilor. Ei hotărau singuri, ei semnau ordine de plată, ei hotărau ce se întâmplă cu o stradă sau cu un local.?

El susţine că, în lipsa unor şefi de servicii responsabili, există destui angajaţi ai Primăriei dornici să ?dea raportul? în faţa noului şef. ?Trompetele stau aliniate la uşă?, a spus primarul Capitalei. ?Nu informaţiile mă interesează, ci veridicitatea lor, dar şi selecţia asta a ajuns să mă obosească.?, a adăugat el

Sorin Oprescu a declarat că multe dintre proiectele demarate de fostul primar sunt necesare, dar că nu pot fi continuate din lipsă de fonduri. Actualul primar al Capitalei susţine că va face tot posibilul pentru a găsi fondurile necesare continuării unor proiecte importante pentru Bucureşti, cum este cel al Pasajului de la Basarab. Iar cei responsabili de blocarea lucrărilor vor fi sancţionaţi.

?Un exemplu de incompetenţă a fost cazul secretarului general al Primăriei, care a constatat abaterea de la legalitate a două proiecte, cu patru ore înainte de terminarea programului de lucru. Am început o anchetă, care în mod sigur se va termina cu măsuri disciplinare pentru indolenţa şi măgăria de a nu citi foile din partea unor factori de responsabilitate, care trebuie să promoveze actele administrative.? Sorin Oprescu promite o reorganizare drastică a personalului din Primărie.

Antena 3

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close