Antena 3 CNN Actualitate Ploi abundente şi risc de inundaţii în sudul ţării

Ploi abundente şi risc de inundaţii în sudul ţării

Ploi abundente şi risc de inundaţii în sudul ţării
14 Apr 2008   •   11:58

Capriciile naturii nu iartă România nici în 2008. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă ploi abundente în sudul ţării, după ce, în urmă cu doar două zile se înregistrau temperaturi de peste 28 de grade. ANM a trimis atenţionarea cu cod galben în Bucureşti şi alte 13 judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Vrancea. Avertizarea este valabilă începând de luni noapte, de la ora 24.00 şi până marţi, la ora 22.00.

ANM anunţă că, marţi, în zona deluroasă a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ploua abundent. Se vor acumula cantităţi de apă între 25 şi 45 litri pe metrul pătrat, ajungându-se până la 50-60 de litri pe metrul pătrat în zona montană.

În Bucureşti şi în împrejurimi, cantităţile de precipitaţii vor atinge aproximativ 25 - 30 de litru pe metrul pătrat în noaptea dinspre luni spre marţi. Hidrologii avertizează că se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Olt(curs superior şi afluenţi curs inferior), Vedea, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Teleajen, Buzău, Râmnicul Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Suceava.

COD GALBEN ÎN BUCUREŞTI ŞI ALTE 13 JUDEŢE:

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close