Antena 3 CNN Actualitate Ploile au făcut prăpăd în Bistriţa-Năsăud. Zece gospodării au fost inundate

Ploile au făcut prăpăd în Bistriţa-Năsăud. Zece gospodării au fost inundate

Ploile au făcut prăpăd în Bistriţa-Năsăud. Zece gospodării au fost inundate
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2013   •   22:40
Zece gospodării din comuna Romuli, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost inundate, în urma unei ploi puternice. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe localnici, informează Mediafax.

Debitul râului Sălăuţa din zonă a crescut cu doi metri, în urma unei ploi puternice.

"Eu estimez că au căzut o sută de litri de apă pe metru pătrat la izvorul Sălăuţei, pe Valea Glodului şi Fendroaia. Spun asta pentru că debitul Sălăuţei a crescut cu doi metri. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Anul trecut, în zona aceea, unde izvorăşte râul Sălăuţa, nu curgea apă. Anul acesta, debitul a fost mai tot timpul mic. Acum a crescut înspăimântător. Am avut foarte mare noroc că a plouat doar pe porţiuni, nu peste tot, altfel păţean ca la Târlişua (comună afectată grav de inundaţiile din 2006 - n.r.). Ne lua Sălăuţa cu totul", a declarat Ioan Moniţa, primarul comunei Romuli.

Primarul a mai declarat că zece gospodării aflate în preajma râului au fost inundate, iar pe mai multe porţiuni de pe DN 17 C, care face legătura între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, nu s-a putut circula.

"Aici, la noi, sunt case solide. Dacă erau din chirpici, nu mai era una în picioare. Am intervenit cu maşini, cu pompierii voluntari să ajutăm oamenii să scoată apa din beciuri, din curţi, din bucătării. Mulţi şi-au scos animalele din grajduri şi le-au urcat pe deal. S-au speriat ştiind cât de periculoase sunt ploile acestea mai ales la munte. Numai că nu a durat mult. Norii s-au dus spre Maramureş. Era negru cerul în direcţia aceea", a mai spus Ioan Moniţa.

Nord-vestul judeţului Bistriţa-Năsăud s-a aflat sub avertizare de cod galben de furtuni.

 

 

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close